Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv 2017/2018

Děkujeme všem, kteří přišli, za pomoc s vystěhováním školní kuchyně.

 

Ve fotoalbu ve složce Ztráty a nálezy najdete několik kousků oblečení, které opět nikomu nepatří smiley. Nabízíme dvě rukavice, černou pletenou šálu, dívčí šedou rozepínací mikinu s kapucí, dívčí šedé tričko s dlouhým rukávem a chlapecké černé tepláky PUMA. Vše je k vyzvednutí ve škole.

 

 

V pátek 22.6.2018 proběhlo ve Slavičíně slavnostní vyhlášení výtvarné soutěže, kterou každoročně pořádá Nadace Jana Pivečky pro žáky malých škol. Letošní téma Návštěva ZOO bylo dětem hodně blízké, a tak vznikla celá řada pěkných výtvarných prací. Na slavnostní vyhlášení byli pozvaní dva žáci naší školy - Petra Gabrhelová z 5. ročníku a Jáchym Kadleček ze 4. ročníku. Petra získala čestné uznání poroty a Jáchym se svým obrázkem "Pavilon plazů" vyhrál úžasné 1. místo v kategorii žáků 4. tříd. Oběma blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Děkujeme také paní Kadlečkové za poskytnutí fotek z akce.

 

 

Ve středu budeme uklízet ve třídě, děti si domů odnesou všechny věci (tělocvik, VV, pracovní sešity) a odevzdají učebnice. Obě sady učebnic (domácí i školní) budou slepené a v pořádku. Do školy si můžou přinést hračku, oblíbený film na DVD apod.

Ve čtvrtek jdeme v případě příznivého počasí na výšlap na Homolu. S sebou sportovní oblečení a obutí, pokrývku hlavy, pláštěnku, svačinu a pití. Návrat do školy na oběd kolem 11:30.

pátek slavnostně zakončíme školní rok a děti dostanou vysvědčení. Přinesou si na něho složku. Vyučování končí v 8:15, školní jídelna a školní družina nebudou tento den v provozu. Děti ze Slopného mohou ve škole počkat na autobus v 8:47.

 

 

Zůstatek stravného na měsíc červen se bude vracet jen dětem, které odcházejí z MŠ do první třídy a žákům 5. třídy. Dětem, které zůstávají v MŠ a ostatním dětem v ZŠ, se přeplatek automaticky odečte v září.

 Petrášová Šárka, vedoucí ŠJ

 

 

Naši prvňáčci už patří mezi čtenáře!

Ve čtvrtek 14.6.2018 proběhlo v knihovně v Sehradicích pasování prvňáčků na čtenáře. Všichni prvňáčci nejdříve museli dokázat, že se opravdu naučili číst. Paní knihovnice je podrobila "zkoušce" - každý z nich přečetl úryvek z knihy Dášeňka čili Život štěněte. Naši prvňáčci obstáli na jedničku! Před pasováním ještě slíbili, že se budou ke knížkám chovat jako správní čtenáři. Teprve potom je paní knihovnice slavnostně pasovala na čtenáře. Na památku všichni dostali ozdobnou šerpu a upomínkový list. Milí prvňáčci, přejeme vám, ať vás čtení baví!

Moc děkuji paní knihovnici Petře Horákové za přípravu a organizaci celé akce.

 

 

V pátek 8.6.2018 se vybraní žáci zúčastnili plaveckých závodů v Luhačovicích. Naši školu reprezentovali Adam Dubec, Jakub Láník, Nikola Majzlíková, Kateřina Surovcová (1. ročník), Jáchym Kadleček, Dominik Misař, Marie Martincová, Aneta Petrů (4. ročník) a Patrik Bednář, Josef Kolařík, Adéla Zavadilová, Michaela Fojtíková (5. ročník).

Během dopoledne naši žáci sedmkrát vystoupili na stupně vítězů! V individuálním závodu na 50 m volným způsobem ve svých kategoriích zvítězily Maruška Martincová a Míša Fojtíková, bronzovou medaili získal Patrik Bednář. Ani prvňáčci se nenechali zahanbit a Kubík Láník vybojoval v závodu na 25 m bronzovou medaili.

Dařilo se nám i ve štafetách. Nejúspěšnější byla štafeta 5. ročníku, která si ve složení A. Zavadilová, P. Bednář a M. Fojtíková doplavala pro stříbro. Štafeta 4. ročníku - A. Petrů, J. Kadleček, M. Martincová a štafeta 1. ročníku - A. Dubec, N. Majzlíková, J. Láník shodně skončila na 3. místě. Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. 

 

 

V úterý 12.6.2018 nebude náboženství.

 

Ve středu 13.6.2018 pojedou žáci 4. ročníku do Újezda na soutěž v anglickém jazyku. Autobus jede v 7:15 ze Sehradic, všichni žáci do něho nastoupí na svých zastávkách a koupí si jízdenku Újezd škola. Předpokládaný návrat do školy na oběd do 12:30. S sebou psací potřeby, svačinu, pití, deštník/pláštěnku, peníze na autobus. 

 

 

V úterý 12.6.2018 jedeme do Vizovic - navštívíme zámek, zámecký park a čokoládovnu. Žáci přijdou do školy v 7:30. Předpokládaný návrat kolem 12:30 hodin. S sebou vhodné oblečení a obutí, svačinu, pití, pláštěnku/deštník a peníze na drobnou útratu. Autobus i vstupné bude uhrazeno z peněz vydělaných na adventním jarmarku.

 

V pátek 8.6.2018 pojedou vybraní žáci do Luhačovic na plavecké závody. Žáci ze Slopného pojedou autobusem v 7:05, koupí si lístek na zastávku Luhačovice pošta. Žáci ze Sehradic do tohoto autobusu přistoupí na svých zastávkách. S sebou plavky, ručník, mýdlo, plavecké brýle (kdo používá), sáček na boty, svačinu, pití, pláštěnku/deštník, peníze na autobus a na drobnou útratu. Dívky budou mít vlasy alespoň stažené gumičkou, nejlépe však zapletené. Návrat do školy na oběd ve 12:40. 

 

 

Ve středu 6.6.2018 bude ve Slopném na hřišti sportovní den. Žáci ze Slopného přijdou v 7:30 ke škole ve Slopném. Žáci ze Sehradic přijdou do školy v Sehradicích v 7:30. S sebou sportovní oblečení a obutí, pokrývku hlavy, svačinu, pití, pláštěnku, peníze na autobus. Předpokládaný návrat ve 12:30 do školy na oběd. Žáci ze Slopného, kteří nepojedou do Sehradic, musí mít písemnou omluvenku. 

 

Stravné se bude vybírat v pondělí 4.6.2018.

 

Ve čtvrtek 31.5.2018 se budeme ve škole fotit. Společná fotka stojí 25,- Kč, malá fotka žáka (nebo skupinky žáků) stojí 15,- Kč. Pokud se bude dítě  fotit samostatně, automaticky dostane a zaplatí 2 ks!  

 

Ve středu 30. května 2018 jedeme na školní výlet do Lednice. Vybíráme 180,- Kč (zámek 130,- Kč, plavba na loďkách 50,- Kč). Pokud budou děti chtít, mohou si prohlédnout i minaret. Vstupné 40,- Kč si zaplatí na místě každý sám. Autobus na výlet žákům uhradí KRPŠ Sehradice. Bližší informace dostanou děti na lístcích později. 

 

V pondělí 21.5.2018 jedeme na dopravní hřiště do Malenovic. Děti ze Slopného mohou přijít v 7:25 do školy ve Slopném, děti ze Sehradic budou ve škole v Sehradicích také nejpozději v 7:25. S sebou sportovní oblečení a obutí, přilbu na kolo, svačinu, pití, deštník. Čtvrťáci a páťáci si s sebou vezmou i psací potřeby. Předpokládaný návrat do školy na oběd kolem 12:30 hodin.

 

 

Ředitelství Základní školy a mateřské školy Sehradice oznamuje rodičům dětí a žáků, že pravidelné vyučování v základní škole ve školním roce 2017-18 bude ukončeno v pátek dne 22.6. 2018 z důvodu celkové rekonstrukce školní kuchyně. Provoz Mateřské školy Sehradice bude ukončen také v pátek 22.6. 2018

 

 

Milé maminky,

chceme vás pozvat na vystoupení k vašemu svátku. Kdy? V pátek 11.5.2018 v 17:00 hodin. A kde? V Sehradicích v kulturním domě. Uvidíte vystoupení dětí z MŠ a divadelní představení žáků ZŠ. Bude se hrát velmi známá pohádka Tři oříšky pro Popelku. Těšíme se na vás a přejeme vám hezkou podívanou. 

Za ZŠ Sehradice M. Mozgvová, J. Kadleček

 

 

 

V pátek 4.5.2018 se bude vybírat stravné.

 

25.4.2018 se žáci 5. ročníku zúčastnili "Trojboje o pohár ředitele ZŠ Újezd" a turnaje ve vybíjené. Jejich soupeři byli žáci ze ZŠ Újezd a ZŠ Vysoké Pole. Ve vybíjené i v trojboji získali naši žáci 3. místo. Ondřej Talaš se umístil na 3. místě v běhu na 60 m a Petra Gabrhelová zvítězila ve skoku dalekém. Před zahájením turnaje ve vybíjené byli žáci provedeni budovou školy. Zhlédli odborné učebny, kuchyň s jídelnou i odpočinkovou místnost. 

Všem zúčastněným děkujeme za reprezentaci naší školy a Ondrovi a Petře gratulujeme k umístění!

 

 

Ve středu 25.4.2018 jedou žáci 5. ročníku do Újezda na sportovní den. První hodina proběhne podle rozvrhu. S sebou sportovní oblečení a obutí, pití, svačinu, peníze na autobus. Předpokládaný návrat kolem 12:40 hodin do školy na oběd.

 

 

Třídní schůzky se budou konat ve středu 11.4.2018 v budově ZŠ Sehradice. V 15:30 hodin začne přednáška na téma Problematika přechodu žáků na 2. stupeň ZŠ, poté budou následovat konzultace s jednotlivými vyučujícími o prospěchu a chování žáků. Akce je společná pro ZŠ Sehradice a ZŠ Slopné. Přednášet bude Mgr. Roman Lebloch, ředitel ZŠ Luhačovice.

 

 

Stravné se bude vybírat v pátek 6.4.2018.

 

Zájemci o umístění dítěte v Mateřské škole Sehradice pro školní rok 2018-19 si mohou vyzvednout „Žádosti o přijetí“ u učitelek mš.

Vyplněné je přinesou zpět k zápisu do mš dne 3.5. 2018 v době od 7,00 do 15,00 hodin.

 

 

Rozhodnutí o přijetí k základnímu vzdělávání najdete ZDE

 

 

Výsledky plaveckých závodů - přebor tříd

1. ročník

1. místo: Jakub Láník

2. místo: Adam Dubec

3. místo: Nikola Majzlíková

 

4. ročník

1. místo: Marie Martincová

2. místo: Aneta Petrů

3. místo: Monika Mozgvová

 

5. ročník:

1. místo: Michaela Fojtíková

2. místo: Adéla Zavadilová

3. místo: Petra Gabrhelová

 Všichni tito umístění žáci (a další vybraní) budou reprezentovat naši školu v červnu na plaveckých závodech v Luhačovicích. Blahopřejeme!

 

 

Výsledky soutěže Matematický klokan

1. místo: Jakub Bednář

2. místo: Ondřej Kužela, Jáchym Kadleček

3. místo: Patrik Bednář

 

V úterý 27.3.2018 mají děti možnost vyfotit se na plavání. Fotí se po třídách, cena jedné fotky je 25,- Kč. 

 

Ukázková hodina plavání pro rodiče se koná v úterý 3.4.2018 od 8:45 do 9:30 hodin na bazéně v Luhačovicích. Pokud máte v tuto dobu čas, přijďte se podívat, co se děti ve výuce plavání naučily. 

 

Zápis do 1. ročníku se koná v úterý 3.4.2018 od 13:00 do 15:00 hodin v budově ZŠ Sehradice. Podrobné informace najdete tady

 

 

Ve čtvrtek 8.2.2018 proběhlo školní kolo recitační soutěže. Žáci 4. a 5. ročníku soutěžili ve společné kategorii a prvňáčci se zúčastnili pouze třídního kola. Letos byly výkony velmi vyrovnané, a proto bylo obtížné vybrat tři nejlepší recitátory. 

Výsledky třídního kola 1. ročníku:

1. místo     Adam Dubec

2. místo     Nikola Majzlíková

3. místo     Jakub Láník

Výsledky školního kola 4. a 5. ročníku:

1. místo     Josef Kolařík

2. místo     Natálie Čadová

3. místo     Michaela Fojtíková

Všem zúčastněným děkujeme a výhercům blahopřejeme. Jožka a Natálka postupují do okrskového kola recitační soutěže, která se bude konat začátkem března v knihovně v Luhačovicích. 

 

7.2.2018 jedeme do Zlína do divadla na představení Jája a Pája. První dvě hodiny proběhnou podle rozvrhu. Předpokládaný návrat do školy na oběd kolem 12:30 hodin.

 

Ve středu 7.2.2018 se bude vybírat stravné.

 

Dne 23.1.2018 začne pravidelná výuka plavání (celkem 10 lekcí). Odjezd v 8:15, návrat kolem 11:00. První a pátá hodina bude probíhat podle rozvrhu. S sebou: plavky, ručník, sáček na plavky, sáček na boty, mýdlo, plaveckou čepici (není povinná), hřeben, svačinu, pití, případně peníze na drobnou útratu. Vše v batohu. Dívky budou mít vlasy zapletené, nebo alespoň stažené v gumičce.

 

Kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám se lyžařský kurz pro žáky 4. a 5. ročníku odkládá na neurčito. O případném náhradním termínu budete včas informováni. 

 

V pátek 5.1.2018 se bude vybírat stravné.

 

V úterý 19.12.2017 jedeme do Dolní Lhoty na výchovný koncert. S sebou peníze na autobus a věci do školy podle lístku, který děti dnes dostaly. 

Ve čtvrtek 21.12.2017 jedeme do Újezda na vánoční koncert. První dvě hodiny proběhnou podle rozvrhu. Předpokládaný návrat kolem 12:00 hodin do školy na oběd. 

V pátek 22.12.2017 končí vyučování v 11:10. Tento den se neučíme, děti mají možnost dát si s kamarády drobné dárky. 

 

 

Ve čtvrtek 14.12.2017 máme projektový den "Vánoce". Děti si s sebou přinesou jehličí (smrkové či jedlové), květináč, kousek aranžovací hmoty florex, tenkou dlouhou svíčku, mašle, drobné vánoční dekorace (např. ozdoby, sušené plody, koření apod.) a vykrajovátka na perníky.

 

 

V pondělí 11.12.2017 jedeme do Valašských Klobouk do kina a na betlém do Horní Lidče. Děti ze Sehradic přijdou do školy nejpozději v 7:15. Děti ze Slopného mohou zůstat ve Slopném a přijít v 7:20 do školy ve Slopném. Předpokládaný návrat mezi 12:30 a 13:00 do školy na oběd. S sebou svačinu, pití, případně peníze na drobnou útratu. 

 

Stravné se bude vybírat ve středu 6.12.2017.

 

V pátek 24.11.2017 budou děti vystupovat na Rozsvěcování vánočního stromu v Sehradicích. Vystoupení začíná v 17:00 hodin programem MŠ. Na této akci také proběhne prodej školních výrobků. Začátek jarmarku v 16:00 hodin. Děti mají možnost pomáhat při prodeji, rozpis najdete tady.

 

V pátek 3.11.2017 se bude vybírat stravné.

 

Ve středu 18.10.2017 jedeme na exkurzi do Brumova na hrad. První hodina proběhne podle rozvrhu. Předpokládaný návrat do školy na oběd nejpozději ve 13:00 hodin. S sebou vhodné oblečení a obutí, svačinu, pití, peníze na drobnou útratu, deštník nebo pláštěnku. Prosím rodiče prvňáčků, aby nezapomněli dát dětem věci na převlečení po focení.

 

Ve středu 18.10.2017 se budou fotit prvňáčci.

 

V úterý 3.10.2017 odpadá výuka náboženství.

 

 

Ve fotoalbu přibyla nová rubrika - Ztráty a nálezy. Zde budeme zveřejňovat věci, které "ničí" nejsou. Pokud některé kousky poznáte, můžete si je vyzvednout ve škole. smiley Jako první nabízíme tepláky adidas a černé kraťasy.

 

 

Stravné se bude vybírat ve středu 4.10.2017.

 

 

 

Pomůcky na školní rok 2017/2018

1. ročník

  • aktovka
  • pouzdro: 2 tužky č. 2, pastelky, červenomodrá tužka (obě barvy v jedné tužce), guma, ořezávátko (nejlépe se zásobníkem)
  • zásobník na písmena, tabulka na skládání písmen
  • desky na sešity - formát A4
  • VV+PČ: zástěra nebo staré tričko, pvc ubrus na lavici, hadřík, voskovky, kulatý + plochý štětec (střední velikost), kelímek na vodu, sada barevných papírů – vše sbalené v krabici nebo v kufříku
  • TV: cvičky nebo sálová obuv se světlou podrážkou, tričko, kraťasy, tepláky/legíny, mikina, ponožky, tenisky na ven – vše nejlépe v plátěném pytlíku nebo malém batůžku
  • malý ručník
  • přezůvky (ne nazouváky)
  • školní družina: oblečení a obutí na ven (lze využívat i cvičební úbor z TV)

Všechny věci musí být podepsané!

 

4. ročník

  • 9x sešit č. 523 + obaly
  • 1x notový sešit (může být i z loňska) + obal
  • 1x sešit č. 420 + obal
  • 1x sešit č. 644 + obal
  • libovolný úkolníček
  • stíratelná tabulka + fix
  • přezůvky, ručník
  • geometrie: pravítko, pravítko s ryskou, kružítko, tužka č. 3
  • TV: cvičky (nebo sálová obuv se světlou podrážkou), tričko, kraťasy, tepláky/legíny, mikina, ponožky, tenisky na ven
  • VV + PČ: vodové a temperové barvy, kulatý a plochý štětec (střední velikost), voskovky, plastelína, lepidlo, nůžky, manikúrní nůžky, sada barevných papírů, ubrus, kelímek, tričko (nebo zástěra) – vše v krabici nebo kufříku
  • školní družina: oblečení a boty na vycházky (lze využívat cvičební úbor z TV)

 

5. ročník

  • 4x sešit č. 564 + obaly
  • 3x sešit č. 544 + obaly
  • 1x notový sešit (může být i z loňska) + obal
  • libovolný úkolníček
  • přezůvky, ručník
  • geometrie: pravítko, pravítko s ryskou, kružítko, tužka č. 3
  • TV: cvičky (nebo sálová obuv se světlou podrážkou), tričko, kraťasy, tepláky, mikina, ponožky, tenisky na ven
  • VV + PČ: vodové a temperové barvy, kulatý a plochý štětec (střední velikost), voskovky, plastelína, lepidlo, kulaté nůžky, manikúrní nůžky, sada barevných papírů, ubrus, kelímek, tričko (nebo zástěra) – vše v krabici nebo kufříku
  • školní družina: oblečení a boty na vycházky (lze využívat cvičební úbor z TV)

 

V pondělí 4.9.2017 slavnostně zahájíme školní rok. Proběhne první vyučovací hodina, kde se žáci dozví všechny informace. Vyučování tento den končí v 8:15 hod., žáci odcházejí domů. Děti ze Slopného mohou ve škole počkat na autobus v 8:47. Školní jídelna a školní družina budou v provozu od 5.9.2017.

 

Stravné se bude vybírat ve středu 6.9.2017. Rodiče žáků 1. ročníku mohou stravné (414,- Kč) zaplatit už 4.9.2017 po informační schůzce u vedoucí ŠJ.

 

Kartičky na autobus se budou potvrzovat od 28.8. do 1.9.2017 v budově ZŠ. Kartičku si můžete nechat potvrdit i 4.9.2017 při zahájení školního roku. 

 

Ředitelství ZŠ a MŠ Sehradice oznamuje, že pravidelné vyučování ve školním roce 2017-18 začne v pondělí 4. září v 7,30 hod. Do školy budou chodit žáci 1., 4. a 5. ročníku.

Žáci si přinesou přezůvky a psací potřeby.

Pravidelné vyučování v ZŠ a MŠ Slopné začíná také v pondělí 4. září v 7,40 hod. Školu  ve Slopném budou navštěvovat žáci 2. a 3. ročníku.

Tento den bude zároveň zahájen provoz v obou mateřských školách.

Sehradice 23.8. 2017