Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv 2016/2017

Vítězství ve výtvarné soutěži

V úterý 20.602017 děti převzaly ve slavičínském lesoparku diplomy a ceny za krásné výtvarné práce na téma "Vysněné prázdniny". Umístění:

1. místo        Adéla Zavadilová, 4. ročník

                    Klára Mozgvová, 5. ročník

2. místo        Petra Gabrhelová, 4. ročník

3. místo        Sára Maňasová, 5. ročník

čestné uznání  Michaela Fojtíková, 4. ročník

Vítězům blahopřejeme!

Fotky z akce najdete ve fotogalerii. Děkujeme paní Horákové za poskytnutí fotek.

 

 

Zůstatek stravného na měsíc červen se bude vracet jen dětem, které odcházejí z MŠ do první třídy a žákům 5. třídy. Dětem, které zůstávají v MŠ a ostatním dětem v ZŠ, se přeplatek automaticky odečte v září. Děkuji. Petrášová Šárka, vedoucí ŠJ

 

 

V pátek 23.6.2017 proběhne slavnostní zakončení školního roku 2016/2017. Během první vyučovací hodiny žáci dostanou vysvědčení a v 8:15 odchází domů. Žáci ze Slopného mohou počkat ve škole na autobus, který jede v 8:45. Školní jídelna a školní družina nebudou tento den v provozu. 

 

Ve čtvrtek 22.6.2017 jdeme na koupaliště v Sehradicích. Děti přijdou do školy jako obvykle. S sebou plavky, ručník, opalovací krém, pokrývku hlavy, sluneční brýle, svačinu, pití, případně peníze na drobnou útratu. Návrat do školy na oběd ve 12:00 hodin. 

 

Ve středu 21.6.2017 odevzdáváme učebnice. Prosíme o slepení poškozených učebnic. Děti si mohou do školy přinést hračku, pohádku na dvd apod.

 

V úterý 13.6.2017 jedeme do Luhačovic do muzea. První hodina proběhne podle rozvrhu. Návrat do školy na oběd ve 12:40 hodin. S sebou svačinu, pití, pláštěnku/deštník, případně peníze na drobnou útratu. Jízdné a vstupné do muzea bude uhrazeno z výtěžku vánočního jarmarku. 

 

Helfíkův kotár

V sobotu 10.6.2017 se čtyři žákyně pátého ročníku zúčastnily soutěže mladých záchranářů "Helfíkův kotár" v Pivečkově lesoparku ve Slavičíně. Naše páťačky musely na osmi stanovištích prokázat svou znalost první pomoci a prakticky ošetřit nejrůznější úrazy a zdravotní potíže. Během závodu se tak setkaly se zlomeninou kotníku, tepenným krvácením, resuscitací, popáleninami, pořezáním, bodnutím hmyzem apod. Před vyhlášením výsledků proběhla ukázka zásahu policie, hasičů a záchranné služby při dopravní nehodě. A jak to všechno dopadlo?

Sára Maňasová a Štěpánka Heinzová získaly 143 bodů a obsadily celkové 24. místo.

Natálie Horáková spolu s Natálií Škvárovou byly ohodnoceny 170 body a ve velké konkurenci vybojovaly skvělé 7. místo. Srdečně blahopřejeme!

Děkuji holkám nejen za reprezentaci školy, ale hlavně za přípravu na samotnou soutěž a za ochotu zúčastnit se soutěže v jejich volném čase. 

 

 

 

V pátek 9.6.2017 jsme se zúčastnili plaveckých závodů v Luhačovicích. Letos poprvé byli závodníci rozděleni do dvou skupin podle velikosti jejich škol. Naši žáci soutěžili v kategorii neúplných škol spolu se ZŠ Slopné, ZŠ Dolní Lhota, ZŠ Biskupice a ZŠ Hřivínův Újezd. Všichni naši závodníci se snažili podat co nejlepší výkon, a tak jsme v celkovém pořadí škol obsadili krásné 2. místo! 

V soutěži jednotlivců jsme získali 6 medailí:

3. místo: Martin Hrdlička (5. ročník)

              Patrik Bednář (4. ročník)

              Jáchym Kadleček (3. ročník)

2. místo: Sára Maňasová (5. ročník)

1. místo: Michaela Fojtíková (4. ročník)

              Marie Martincová (3. ročník)

Dařilo se nám i ve štafetách 3 x 25 m:

3. místo získala štafeta 3. ročníku (Jáchym Kadleček, Monika Mozgvová a Marie Martincová).

2. místo získala štafeta 4. ročníku (Patrik Bednář, Petra Gabrhelová, Michaela Fojtíková) i 5. ročníku (Klára Mozgvová, Martin Hrdlička, Sára Maňasová).

Všem závodníkům blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. 

P.S. Kdyby se dávala medaile za fandění, měli bychom 100% zlatou! laugh

 

 

Ve středu 31.5.2017 jedeme na dopravní hřiště do Malenovic. Sraz v 7:30 u školy v Sehradicích, děti ze Slopného mohou přijít v 7:30 ke škole ve Slopném. S sebou sportovní oblečení a obutí, přilbu na kolo, svačinu a pití. Návrat kolem 12:30 do školy na oběd. 

 

 

Ve středu 24.5.2017 jedeme na školní výlet (Galaxie, ZOO Lešná). Sraz v 7:55 u školy v Sehradicích, děti ze Slopného mohou přijít ke škole ve Slopném, autobus odjíždí v 8:00. S sebou vhodné oblečení a obutí + oblečení na převlečení do Galaxie (ve zvláštním sáčku, který si pak děti nechají v autobusu), pití a svačinu na celý den, pláštěnku/deštník, kapesné dle uvážení. Do Galaxie musí mít děti povinně ponožky! Předpokládaný návrat kolem 17:00 hodin – děti vystoupí na svých zastávkách.

 

Ve čtvrtek 18.5.2017 jedeme do Vysokého Pole. Část první vyučovací hodiny proběhne podle rozvrhu. S sebou sportovní oblečení a obutí, pití a svačinu. Návrat na oběd do školy. 

 

 

Vybíráme 230,- Kč na školní výlet (100,- Kč Galaxie, 100,- Kč ZOO Lešná, 30,- Kč vláček v ZOO). Autobus dětem uhradí KRPŠ Sehradice.

Dále vybíráme 120,- Kč na akce školy (Envicentrum Vysoké Pole, dopravní hřiště, balonkový klaun).

 

 

V pátek 19.5.2017 v 17:00 hodin se v KD Sehradice koná vystoupení ke Dni matek. Děti mají sraz v 16:45 v sále. Všechny srdečně zveme.

 

 

Oznámení o přerušení provozu ZŠ a MŠ Sehradice

Ředitelství Základní školy a mateřské školy Sehradice okres Zlín oznamuje rodičům, že v době od 26.6.-30.6. 2017 (ředitelské volno) a  hlavních prázdnin tj. od 1.7. do 31.8. 2017 bude provoz mateřské školy se souhlasem zřizovatele přerušen (rekonstrukce školní kuchyně a elektrické sítě). Provoz bude zahájen opět v pondělí 4.září 2017.

V případě nutnosti umístění dítěte do MŠ je možné umístit dítě v  MŠ Luhačovice popř. Dolní Lhota. (bližší informace u učitelek MŠ Sehradice ).

Ředitel školy

 

 

 

Ve čtvrtek 4.5.2017 se budeme fotit.

 

Ve středu 3.5.2017 se bude vybírat stravné.

 

 

Ve středu 19.4.2017 připravili učitelé ZŠ Újezd pro žáky 5. ročníku "Sportovní den". Sportovních aktivit se zúčastnili i naši čtvrťáci. Strávili jsme tak společně se žáky ZŠ Újezd a ZŠ Drnovice příjemné dopoledne plné sportovních soutěží. Nechyběly ani výhry - nejvíc bodovaly naše páťačky.

1. místo: Klára Mozgvová (hod míčem), Sára Maňasová (T-běh)

2. místo: Štěpánka Heinzová, Ondřej Kužela (skok z místa)

Celkově se naše škola umístila na 2. místě. Podrobné výsledky najdete tady

 

 

Ředitelství ZŠ a MŠ Sehradice oznamuje, že rodiče, kteří mají zájem o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání, si mohou vyzvednout žádosti o přijetí v MŠ Sehradice. Řádně vyplněnou žádost odevzdají zpět do MŠ Sehradice do 5.5.2017.

Ředitel školy



 

Rozhodnutí o přijetí do 1. ročníku zde

 

 

Ve středu 19.4.2017 jedou žáci čtvrtého a pátého ročníku do Újezda na sportovní den. První hodina proběhne podle rozvrhu. Děti budou mít s sebou sportovní oblečení a obutí, pití, svačinu a peníze na autobus. Předpokládaný návrat ve 12:30 hodin do školy na oběd. 

 

 

Dne 18.4.2017 se od 9:45 do 10:30 hodin uskuteční ukázková hodina plavání pro rodiče. 

Tento den se děti také mohou společně vyfotit v bazénu. Cena fotky je 25,- Kč.

 

 

V úterý 11.4.2017 se od 14:00 do 16:00 hodin konají třídní schůzky. V této době se rodiče mohou individuálně informovat o prospěchu a chování svých dětí.

 

 

Ve středu 5.4.2017 se bude vybírat stravné.

 

 

Ve čtvrtek 6.4.2017 máme projektový den Velikonoce. Děti si přinesou tenké březové proutí (případně tenké vrbové), drátek, drobné velikonoční dekorace a ozdoby, mašle (široká i tenká) a dvě vyfouknutá vajíčka. Kdo chce, může si přinést i obtisky na vajíčka. 

 

V pondělí 3.4.2017 odpadá kroužek Zábavné tvoření. Důvodem je zápis dětí do 1. třídy. Výuka bude nahrazena 5.6.2017.

 

 

Velký úspěch v okresním kole recitační soutěže

V pondělí 20.3.2017 proběhlo v Napajedlích okresní kolo recitační soutěže. Naši školu reprezentovali Josef Kolařík ze čtvrtého ročníku a Štěpánka Heinzová z pátého ročníku. I přes velkou konkurenci Štěpánka vybojovala krásné 3. místo a stala se náhradnicí pro krajské kolo v Uherském Hradišti. Oběma děkujeme za vzornou přípravu na soutěž a za reprezentaci školy. Štěpánce blahopřejeme k umístění a držíme palce, ať vyjde i to krajské kolo! wink

 

 

Zápis do 1. třídy

Zápis dětí do 1. třídy se uskuteční v pondělí 3. dubna 2017 od 13:00 do 15:00 hodin v budově ZŠ Sehradice. Podrobnější informace najdete tady.

 

 

Úspěch v recitační soutěži

Dne 22.2.2017 se vybraní žáci naší školy zúčastnili okrskového kola recitační soutěže v Luhačovicích. V I. kategorii soutěžili třeťáci Dominik Misař a Marie Martincová, ve II. kategorii reprezentovali naši školu čtvrťák Josef Kolařík a páťáčka Štěpánka Heinzová. Ač mezi žáky panovala nervozita, všichni měli krásný projev a pro porotu vůbec nebylo snadné z nich vybrat tři nejlepší v každé kategorii. 

Letos jsme dosáhli velkého úspěchu, který jsme (ne)čekali :-) Ve II. kategorii zvítězil Josef Kolařík se svou básní Kloboukovy trampoty a Štěpánka Heinzová  obsadila 2. místo s básní Basta fidli trumpeta. Oba dva postupují do okresního kola do Napajedel. 

Všem žákům děkujeme za reprezentaci školy. Štěpánce a Jožkovi gratulujeme k nádhernému umístění a přejeme jim hodně štěstí v okresním kole!

 

Stravné se bude vybírat v pondělí 6.2.2017.

 

V úterý 7. 2. 2017 začne pravidelná výuka plavání (10 lekcí). Odjezd v 9:00 od školy, návrat kolem 12:15 hod. na oběd do školy. První a druhá hodina proběhne podle rozvrhu. S sebou: plavky, ručník, sáček na plavky, sáček na boty, mýdlo, plaveckou čepici (není povinná), hřeben, svačinu, pití. Vše v batohu. Dívky budou mít vlasy stažené v gumičce.

 

 

Lyžařský kurz očima páťáků

Od 9.1. do 13.1. 2017 jsme měli lyžák. První den jsme se rozdělovali do skupinek. Vystřídali jsme si i všechny instruktory. Naučila jsem se hodně věcí a taky jsem si vše oprášila. V pátek jsme měli závody, byla jsem pátá z deseti.

Štěpánka Heinzová

Lyžařský kurz byl super a moc mě bavil. Každé ráno jsme odjeli autobusem, pak jsme nazuli lyžáky, udělali jsme si rozcvičku a šli jsme lyžovat. Měli jsme samozřejmě i přestávku na svačinu a každý si tam něco koupil.

Natálie Škvárová

Bylo to dobré. nejvíc se mi líbilo, když nám dávala instruktorka Lucka volné jízdy. Pro mě byly nejlepší závody, protože jsem byla na druhém místě.

Sára Maňasová

 

V pátek 13.1. 2017 proběhly lyžařské závody. Lyžaři byli rozděleni do tří kategorií podle výkonnosti. V první kategorii zvítězila Michaela Fojtíková, druhá byla Sára Maňasová a třetí Ondřej Talaš. Druhou kategorii vyhrál Jakub Bednář, druhé místo obsadila Petra Gabrhelová a třetí Patrik Bednář. Ve třetí kategorii se na prvním místě umístila Aneta Petrů, na druhém Monika Mozgvová a na třetím Jiří Kozubík. Podrobnější výsledky závodů najdete tady .

 

 

V pátek 6.1.2017 se bude vybírat stravné.

 

Lyžařský kurz začíná v pondělí 9.1.2017, končí v pátek 13.1.2017. Děti přijdou do školy jako obvykle a v 8:00 odjíždíme na kurz. Předpokládaný návrat do školy na oběd je kolem 12:45. První den děti zaplatí 50, Kč jako zálohu na čip, částka jim bude vrácena poslední den. Poplatek za vlek je 100,- Kč / den, celkovou částku děti uhradí až poslední den kurzu. Poplatek za instruktora a za dopravu budeme vybírat až po ukončení kurzu. S sebou: lyže, hůlky, lyžáky, helmu, lyžařské rukavice, případně lyžařské brýle, vhodné oblečení na lyžování, svačinu, pití (možnost zakoupení na lyžařské chatě), peníze na drobnou útratu. Prosíme, podepište nebo jakkoli označte dětem jejich lyže. Lyže si mohou děti nechat až do pátku na vleku (na vlastní nebezpečí – dosud se nic neztratilo). Servis lyží je nutný, helma je povinná. 

 

 

V pondělí 19.12.2016 jedeme do Valašských Klobouk do kina. Děti ze Sehradic mají sraz v 7:25 u školy. Děti ze Slopného se sejdou v 7:25 před školou ve Slopném. Pátá vyučovací hodina proběhne podle rozvrhu.

Ve středu 21.12.2016 jedeme do divadla do Zlína. První dvě hodiny budou podle rozvrhu. Předpokládaný návrat kolem 12:30.

Ve čtvrtek 22.12.2016 končí vyučování v 11:10, školní družina je v provozu. Tento den se neučíme, děti mají možnost si předat dárky.

 

 

V pátek 25.11.2016 budou děti vystupovat na Rozsvěcování vánočního stromu v Sehradicích. Vystoupení začíná v 17:00 hodin programem MŠ. Na této akci také proběhne prodej školních výrobků. Začátek jarmarku v 16:00 hodin. Děti mají možnost pomáhat při prodeji, rozpis najdete tady

 

Od 3.10.2016 začínají kroužky. 

 

 

Ve středu 14.9.2016 jedeme na rozhlednu Doubrava. Žáci ze Sehradic mají sraz na svých zastávkách v 7:05, žáci ze Slopného v 7:10 na svých zastávkách - koupí si jízdenku do Loučky. Předpokládaný návrat na hřiště ve Slopném je ve 12:00 hodin, pro žáky zde bude zajištěn oběd. Žáci ze Slopného mohou zůstat ve Slopném, ale musí mít písemnou omluvenku z družiny. Žáci ze Sehradic přijedou autobusem ve 12:27, odchází domů nebo do družiny. Děti si s sebou vezmou sportovní oblečení a obutí, pití, svačinu, pláštěnku nebo deštník, peníze na autobus, na vstupné na rozhlednu a na drobnou útratu. Stejně jako v loňském roce je možnost opečení špekáčků, kdo chce, může si přinést.

 

Seznam pomůcek na školní rok 2016/2017

3. ročník

  • 8x sešit č. 523 + obaly
  • 1x sešit č. 644 + obal
  • 1x sešit č. 420 + obal + lenoch
  • 1x notový sešit + obal
  • libovolný úkolníček
  • přezůvky, ručník
  • geometrie: pravítko, pravítko s ryskou, kružítko, tužka č. 3
  • TV: cvičky (nebo sálová obuv se světlou podrážkou), tričko, kraťasy, tepláky, mikina, ponožky, tenisky na ven
  • VV + PČ: vodové a temperové barvy, kulatý a plochý štětec (střední velikost), voskovky, plastelína, lepidlo, kulaté nůžky, manikúrní nůžky, sada barevných papírů, ubrus, kelímek, tričko (nebo zástěra) – vše v krabici nebo kufříku
  • školní družina: oblečení a boty na vycházky (lze využívat cvičební úbor z TV)

    4. ročník

  • 7x sešit č. 523 + obaly
  • 1x notový sešit + obal
  • libovolný úkolníček
  • přezůvky, ručník
  • geometrie: pravítko, pravítko s ryskou, kružítko, tužka č. 3
  • TV: cvičky (nebo sálová obuv se světlou podrážkou), tričko, kraťasy, tepláky, mikina, ponožky, tenisky na ven
  • VV + PČ: vodové a temperové barvy, kulatý a plochý štětec (střední velikost), voskovky, plastelína, lepidlo, kulaté nůžky, manikúrní nůžky, sada barevných papírů, ubrus, kelímek, tričko (nebo zástěra) – vše v krabici nebo kufříku
  • školní družina: oblečení a boty na vycházky (lze využívat cvičební úbor z TV)

5. ročník

  • 5x sešit č. 564 + obaly
  • 5x sešit č. 544 + obaly
  • 1x sešit č. 440 + obal + lenoch
  • 1x sešit č. 644 + obal
  • 1x notový sešit + obal
  • libovolný úkolníček
  • přezůvky, ručník
  • geometrie: pravítko, pravítko s ryskou, kružítko, tužka č. 3
  • TV: cvičky (nebo sálová obuv se světlou podrážkou), tričko, kraťasy, tepláky, mikina, ponožky, tenisky na ven
  • VV + PČ: vodové a temperové barvy, kulatý a plochý štětec (střední velikost), voskovky, plastelína, lepidlo, kulaté nůžky, manikúrní nůžky, sada barevných papírů, ubrus, kelímek, tričko (nebo zástěra) – vše v krabici nebo kufříku
  • školní družina: oblečení a boty na vycházky (lze využívat cvičební úbor z TV)

 

Ředitelství ZŠ a MŠ Sehradice oznamuje, že pravidelné vyučování ve školním roce 2016-17 začne ve čtvrtek 1. září v 7,30 hod. Do školy budou chodit žáci 3., 4. a 5. ročníku. Žáci si přinesou přezůvky a psací potřeby.

Pravidelné vyučování v ZŠ a MŠ Slopné začíná také ve čtvrtek 1. září v 7,40 hod. Školu ve Slopném budou navštěvovat žáci 1. a 2. ročníku.

Tento den bude zároveň zahájen provoz v obou mateřských školách.

Sehradice 21.8. 2016